Cím: 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.,

SZOLGÁLTATÁSAINK

 

SZÁJSEBÉSZET

A szájsebészeti kezelések leggyakrabban a fogak, foggyökerek eltávolítását, gyökércsúcs rezekciós műtéteit, fogmegtartó sebészi kezeléseket, csontpótló és arcüregzáró vagy emelő beavatkozásokat, illetve a bölcsességfogak sebészi ellátását foglalják magukban. De az állcsontok gyulladásos elváltozásai, a ciszták és a fog eredetű gyulladások is szájsebészt igényelnek.

 

Szájsebészet Székesfehérvár. Teljeskörű, fájdalommentes és professzionális szájsebészeti beavatkozások a bölcsességfog eltávolítástól kezdve a fogbeültetésen keresztül egészen a csontpótlásig.

Ha további információt szeretnél megtudni a szájsebészeti kezelésekről, akkor olvass tovább!

Áttörésben visszamaradt fogak eltávolítása

Előfordul, hogy egyes fogak nem, vagy csak részben törik át az ínyt. Ezek a fogak helyzetüktől függően különböző problémák okozói lehetnek, és gyulladást, esetleg cisztákat is okozhatnak, így mindenképp fontos őket mielőbb eltávolítani, mielőtt a gyulladás átterjedne a környező szövetekre is.

Az állcsontban visszamaradt fogak nagy része alsó bölcsességfog; de gyakori a felső szemfog, a felső bölcsességfog és az alsó kisőrlő visszamaradása is.

szájsebészet ára érdekel? Kattints ide, majd válaszd a szájsebészet menüpontot!

 

kisokos

Bölcsességfog eltávolítása

A bölcsességfogak kibújásához gyakran nem áll rendelkezésre elég hely, ezért ha a fog nem képes áttörni az fogínyt vagy csak részlegesen tud kibújni, akkor mindenképp el kell távolítani őket.

A helyhiány mellett a fog rendellenes állása is okozhat problémát, akár a fülbe kisugárzó fájdalmas gyulladást.

Gyakori jelenség a bölcsességfogak szuvasodása, a szomszédos fog gyökerének felszívódása, a fogak melletti gyulladt ínytasak kialakulása. Abban az esetben, ha a bölcsességfog az összes előtte álló fogat nyomja előre, harapási rendellenesség és torlódás alakulhat ki.

Bölcsességfog eltávolítás Székesfehérváron!

Szájsebészet Székesfehérvár

Sebészeti úton történő fog- és foggyökér eltávolítás 

A legnagyobb gondosság és szakértelem mellett is előfordulhat, hogy egy a fog gyökere beszakad, és csak szájsebész segítségével távolítható el. Ilyen probléma általában mélyen szuvas, vagy gyökérkezelés miatt törékennyé vált, esetleg erősen görbe gyökerű fogak esetén jelentkezik.

Foghúzás és foggyökér eltávolítás Székesfehérváron!

A gyökércsúcs sebészeti úton történő eltávolítása, gyökércsúcs rezekció

 

A fog végső megmentésére irányuló szájsebészeti beavatkozás a fertőzött, nem gyógyuló gyökércsúcs eltávolítására, illetve a gyökércsúcs körüli gyulladás megszüntetésére szolgál.

A gyökércsúcs rezekciót minden esetben gyökérkezelés után végzünk. Vagyis első lépésben gyökérkezeljük a fogat, vagy ha már gyökérkezelt, kicseréljük a nem megfelelően záró gyökértömést, és ezután kerülhet sor a gyökércsúcs eltávolító műtétre.  A műtét során kis ablakot nyitunk az állcsonton, majd ezen keresztül eltávolítjuk a gyulladt szöveteket, végül lezárjuk a sebet.

Gyökércsúcs rezekció Székesfehérváron!

 

Szájsebészet Székesfehérvár
Szájsebészet Székesfehérvár

Szájüregi ciszták eltávolítása

 

Cisztának egy kötőszövettel borított zsákot nevezünk, ami hámszövettel bélelt és sárgás folyadékkal van tele. Fogászati szempontból előfordulhatnak a szájüregben (lágyrész ciszta), fogak mellett és fogak között (állcsont ciszta).

A szájüregi ciszta kialakulásának oka a fogbél nekrózisa, de fogszuvasodás, és trauma hatására is kialakulhat. Leggyakrabb fajtája a gyökércsúcsi (Radicularis) ciszta, ami a gyökércsatornában lévő baktériumok, vagy a gyökércsatorna elhalása miatt alakul ki.

Mivel a ciszta jellemzője, hogy folyamatosan növekszik, ez idővel csontpusztuláshoz és egyéb szövődményekhez vezethet, ezért mielőbb el kell őket távolítani.

Fogászati ciszta eltávolítás Székesfehérváron!

 

 

SZÁJSEBÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁRON? LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA 

 

    Mikorra szeretnél időpontot?
    DélelőttDélután

    8000 Székesfehérvár Széchenyi u. 80.
    +36 70 600 1005
    idopont@najudent.hu