Cím: 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.,

SZOLGÁLTATÁSAINK

 

 

MOZGÓ FOGAK SÍNEZÉSE

A fogágybetegség következtében a fogak tartószerkezete meggyengül és ezáltal a fogak instabillá válnak és mozogni kezdenek.

A mozgó fogak nemcsak a harapást, egészséges rágást akadályozzák, de esztétikailag is problémásak lehetnek.

A fogak sínezésével stabilizálni tudjuk helyzetüket, hogy visszakapjuk a zavartalan étkezés és beszéd élményét, és fogaink még évekig szolgálhassanak minket.

Ha további információt szeretnél megtudni a mozgó fogak sínezéséről, akkor olvass tovább!

Mikor van szükség a mozgó fogak sínezésére?

Ha a fogköveket nem távolítjuk el rendszeresen, akkor az azok a fogínyben elszaporodva állandó gyulladást tartanak fenn, és baktériumokkal teli tasakokat alakítanak ki, melyek elpusztítják a fogakat tartó csontot, a fogak mozogni kezdenek, idővel pedig kihullanak. Ennek leggyakoribb példája az egy gyökérrel rendelkező alsó metszőfogak meglazulása.

A parodontológiai kezelés és a gyulladás visszaszorítása (ultrahangos fogkőeltávolítás, ínytasakok tisztítása, tasakküret stb.) többnyire már önmagában is a fogak megerősödéséhez vezet, ám ez önmagában nem mindig elég, ilyenkor van szükség a sín által való stabilizálásra.

A sínezés célja, hogy a terhelést eloszlassa a fogak között, így a többi, erősebb fog átveszi a terhet a gyengébb fogról, valamint az összekötésük által csökken a különböző irányba mozgatható fogak mobilitása is.

 

kisokos

A sínezés előnyei

 • A különböző irányba mozgó fogakat egybefogja, merevvé teszi
 • Stabilizálja a mozgó fogakat
 • Eloszlatja a fogak közt a terhelést
 • Esztétikus, kívülről nem látható
 • Helyreállítja a rágófunkciót és visszaadja a zavartalan étkezés élményét
 • Nem zavarja a nyelvet és nem akadályozza a beszédet
 • Évekkel meghosszabbíthatja a fogak életét
 • Segítségével elkerülhető a fogak kihúzása, lecsiszolása (a korona használata)
 • Biztonságos, kíméletes és fájdalommentes
Mozgó fogak sínezése Székesfehérvár

Mikor alkalmazható a sínezés mozgó fogak esetén?

 

Mindenekelőtt fel kell mérni a fogágy állapotát és a fogak megtarthatóságát, ugyanis egy szinten túl egyes fogak megtartása már csak a többi rovására történhet.

Amennyiben a fogágy szövete még nem pusztult el teljesen, első lépésben azt tökéletesen gyulladás-és baktériummentes állapotba kell hozni.

Mozgó fogak sínezése Székesfehérvár!

Hogyan történik a mozgó fogak sínezése?

 

Ha a fogíny már tejesen gyulladásmentes, először alaposan megtisztítjuk a fogfelszínt.

Ezek után a nyelv felöli részről, a fogak belső felszínére egy speciális üvegszálas szalagot helyezünk, melyet folyékony tömőanyaggal rögzítünk. A sín szinte észrevehetetlen, és mivel nagyon vékony nem zavaró a nyelv számára, és nem akadályoz sem a beszédben, sem a rágásban.

Az így stabilizált fog helyzete rögzül, a mozgás megszűnik és a megfelelő szájhigiéné betartásával a fogak élete még évekkel meghosszabbodhat.

A szalag nem tartalmaz fémet, ezáltal nem allergizál. A beavatkozás maximálisan biztonságos, kíméletes és fájdalommentes.

Fontos tudnunk, hogy a sín viselése esetén fokozottan oda kell figyelnünk az alapos fog-és szájápolásra, és a speciális tisztító eszközök használatára (pl. fogköztisztító kefe). Mivel a sín nem éri el az ínyt, az alatta levő terület könnyen tisztítható marad.

Mozgó fogak sínezése Székesfehérvár
Mozgó fogak sínezése Székesfehérvár

Segíthet-e a sín az elpusztult csont visszaépítésében? 

Sajnos nem, a leépült csont nem nő vissza, ugyanakkor a megmaradt csontállomány gondos szájápolással és rendszeres kontrollal és gyulladásmentessé tehető, azáltal erősítve az íny feszességét és jobb tapadását, valamint csökkentve a további csontpusztulás esélyét.

Mozgó fogak sínezése Székesfehérvár!

Mozgó fogak sínezése SZÉKESFEHÉRVÁRON? LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

  Mikorra szeretnél időpontot?
  DélelőttDélután

  8000 Székesfehérvár Széchenyi u. 80.
  +36 70 600 1005
  idopont@najudent.hu