Cím: 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80., Hungary

SZOLGÁLTATÁSAINK

 

 

A FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS MENETE

Állapotfelmérés és konzultáció

Az első alkalommal az implantációt végző szájsebész kollégánk megvizsgálja a pácienst, felméri a szájüreg és az állcsontok állapotát, és megbeszéli pácienssel a szükséges beavatkozási lehetőségeket.

Ha további információt szeretnél megtudni a fogászati implantátum beültetéséről, akkor olvass tovább!

A kezelés megtervezése

A kezelés megtervezéséhez elengedhetetlen a panoráma röntgen és a fogászati CT elkészítése, mivel kizárólag ez alapján kaphatunk pontos információt a csontállomány mennyiségéről, valamint az anatómiai képletekről (arcüreg elhelyezkedése, idegek lefutása).

Ilyenkor tudunk dönteni, hogy szükség van-e csontpótlásra vagy arcüregemelésre, valamint ez alapján tudjuk meghatározni az implantátum(ok) pontos helyét, típusát, mennyiségét.

Választ adunk a páciens minden felmerülő kérdésére, pl. hogy csontosodási idő alatt szeretne-e ideiglenes pótlást viselni, elmondjuk a fogpótlás várható költségeit, és beütemezzük a műtét pontos időpontját.

 

kisokos

Az implantátum beültetése

Az implantátum(ok) beültetése ambuláns módon, helyi érzéstelenítésben – teljesen fájdalommentesen – történik. A szájsebész szakorvos egy kis vágást ejt az ínyen, hogy hozzáférjen az állkapocshoz, majd egy kis lyukat fúrva a csontba behelyezi a csavart az ínyvonal alá.

Az implantáció végén az implantátumot gyógyulási csavarral, míg az ínyen ejtett metszést varratokkal zárjuk le.
Ha szükséges csontot pótolni, bizonyos esetekben azt is ebben a fázisban végezzük el. Az esetek másik részében a csontpótlás egy külön alkalommal történik.

A varratokat általában egy hét múlva távolítjuk el, az implantátumok pedig a következő hónapokban a nyálkahártya alatt, annak védelmében gyógyulnak tovább.

Fogászati implantátum beültetésének menete Székesfehérvár

Csontosodási időszak

 

A csontnak időre van szüksége ahhoz, hogy begyógyuljon és teljesen összeforrjon az implantátummal. Ezt a folyamatot osseointegrációnak, vagyis csontosodásnak nevezzük; és egyéni szituációtól függően 3, 4, vagy akár 6 hónapot is igénybe vehet. A csontosodási időszak alatt az implantátum felszínén található mikropórusokat közvetlenül beszövik a csontsejtek, melynek köszönhetően az stabilan rögzül és terhelhetővé válik.

 

Ez idő alatt a foghiányt ideiglenes fogpótlással „helyettesítjük”. A gyógyulást követően a megfelelő csontosodást minden esetben röntgenfelvétel alapján ellenőrizzük.

Ínyformázás

 

A behelyezést követő 2-3 hónap elteltével következik az implantátum “felszabadítása”. Ilyenkor az íny implantátum feletti részén egy kis nyílást készítünk, és a korábbi gyógycsavart ínyformázó csavarra cseréljük. A 7-21 napos gyógyulási időszak alatt ez a csavar alakítja, igazítja hozzá az ínyt a későbbi korona kontúrjához.

 

Implantátum fej behelyezése

 

Az optimális lágyrészviszonyok elérése után eltávolítjuk az ínyformáló csavart, majd kiválasztjuk a megfelelő implantátum fejet és becsavarjuk azt a fog implantátumba.

Fogászati implantátum beültetésének menete Székesfehérvár
Fogászati implantátum beültetésének menete Székesfehérvár

Fogpótlás elkészítése

 

Végül a fogorvos a fogtechnikai laboratórium segítségével elkészíti az implantációs fogpótlást, mely egyéntől és szituációtól függően lehet korona vagy híd is. Ehhez szükség van fogászati lenyomatokra, vázpróbára, ekkor választjuk ki a megfelelő fogszínt is.

 

Legvégül a beültetett implantátumokra – ragasztással vagy csavarozással – felkerül az esztétikus felépítmény (korona vagy híd).

Igazítás, harapásbeállítás

 

A legprecízebb kivitelezés ellenére is előfordul, hogy a fogpótlás magasságán utólag még igazítani kell, hogy a harapás tökéletes legyen.

Fogászati implantátum beültetésének menete Székesfehérvár
Fogászati implantátum beültetésének menete Székesfehérvár

Éves kontroll

 

Az implantátumos fogpótlás „átadásával” a páciens és kezelőorvosa között nem szűnik meg a kapcsolat, hisz a hosszú távú, akár életre szóló siker feltétele a gondos szájhigiénia mellett a rendszeres fogorvosi ellenőrzés.

Az implantátumos fogpótlás behelyezését követően a betegnek általában évente egyszer kontrollvizsgálaton kell megjelennie. A fogorvos ilyenkor ellenőrzi az implantátum körüli csont- és hámtapadás, valamint a fogpótlás állapotát, és amennyiben szükséges, elvégzi a megfelelő korrekciókat (pl. a lerakódott fogkő eltávolítását) is.

Kattints ide, ha kíváncsi vagy az implatátum árakra! Majd válaszd az implantáció menüpontot!

FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM SZÉKESFEHÉRVÁRON? LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

    Mikorra szeretnél időpontot?
    DélelőttDélután

    8000 Székesfehérvár Széchenyi u. 80.
    +36 70 600 1005
    idopont@najudent.hu