Cím: 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.,

szolgáltatásaink

Fogtömés

A leggyakoribb fogászati probléma a fogszuvasodás.

Mint mindig, a legjobb megoldás itt is a prevenció: az alapos fogápolás, és a rendszeres fogorvosi kontroll. De mit tegyél, ha már érzékeny, netán fáj is a fogad? Minél előbb keresd fel fogászatunkat! Ha időben ellátjuk, elég csupán egy apró beavatkozást elvégeznünk.

Kattints ide, ha szeretnél időpontot foglalni!

Ha szeretnéd megismerni a fogtömések fajtáit és árát, akkor olvass tovább!

 

Honnan tudhatod, hogy lyukas a fogad?

A fogszuvasodás tünetei

Tudnod kell, hogy a fogszuvasodás a kezdeti stádiumban nem jár fájdalommal, sőt, teljesen tünetmentes maradhat.

Később a fog hidegre, melegre, édesre, sósra érzékennyé válhat, de a kiváltó inger megszűnését követően a panasz elmúlik. Ez a folyamat fogtömés készítésével még megfordítható.

A szuvas fogak elhanyagolása viszont már komoly következményekkel járhat, az előrehaladott fogszuvasodás a fogbél gyulladását (pulpitis) okozhatja, ami komoly fájdalommal jár, és végül a fog elhalásához vezet. Fogbélgyulladás esetén a fog már csak gyökérkezeléssel menthető meg.

Fogtömés Székesfehérváron!

Magasan képzett fogorvosaink, a legkorszerűbb fogászati technológia segítségével minden beavatkozást professzionálisan, kíméletesen és fájdalommentesen végeznek el!

Így a kezelés végén gyönyörű, egészséges fogakkal és széles mosollyal távozhatsz rendelőnkből.

Nálunk Te vagy az első! Válaszd a Najudent Fogászatot: fájdalommentes fogtömés Székesfehérváron!

kisokos

Milyen fogtömés fajták közül választhatsz?

 • Kompozittömés
 • Kompozit inlay tömés
 • Üvegkerámia inlay tömés
 • Onlay tömés
 • Fognyaki tömés
gyökértömés székesfehérvár

Mit jelent a kompozit fogtömés?

A kompozit egy fényre kötő anyag, mely esztétikus és a fogak eredeti színéhez és alakjához igazítható. Nem csupán fehér színű, hanem a fogorvos több szín segítségével keveri ki a fogadhoz legközelebb álló árnyalatot, így gyakorlatilag láthatatlan és teljesen természetes hatású tömést kapunk.

Mikor alkalmazzuk? Kisebb és közepes méretű szuvasodások ellátására, legyen szó akár az elülső, akár a rágófogak töméséről. Tartós és esztétikus fogtömést kapunk használatával.

Mit takar pontosan az inlay fogtömés?

Az inlay fogászati betét tartós megoldást kínál nagyobb foghiány esetén. Előfordul, hogy a fogban lévő szuvas területek eltávolítása után túl nagy lesz a lyuk ahhoz, hogy hagyományos tömést alkalmazzon a fogorvos. Ezért az inlay betétet javasolja megoldásként. Ez egy ragasztott tömés, melybe egy egyénre szabott betét kerül. Ezeket a betéteket a foglenyomat alapján készítjük el. A fogorvos ezután üregátalakítást végez a fogban, majd az eljárás folyamán beragasztja a szuvas fogba az inlay fogtömést.

Mikor alkalmazzuk? Elsősorban az őrlőfogak tömésére használjuk ezt a fajta módszert, főleg abban az esetben, ha a szuvasodás nagymértékű, vagy mikor a fog sérült, letört belőle egy darab. Használata akkor javasolt, mikor nem kell teljes rágófelületet befedni. Védi a fogszöveteket a további pusztulástól, rendkívül jól fed. A kompozit töméshez hasonlóan esztétikus, a fog formáját követi.

Milyen anyagokkal dolgozunk inlay fogbetét elkészítése során?

Üvegkerámiával és kompozittal, melyek az esztétikus anyagok csoportjába tartoznak, jól zárnak és megbízhatók.

A kerámia inlay az egyik legjobb, legesztétikusabb megoldás. Szinte teljes mértékben láthatatlan marad, mintha nem is lenne betömve a fog. A fog színéhez igazítják a tömés színét. Rögzítését speciális ragasztóval oldják meg.

A fogtömés ára érdekel? Kattints ide, majd válaszd a fogmegtartó kezelések menüpontot!

gyökértömés székesfehérvár
gyökértömés székesfehérvár

Az onlay tömésről

Mikor alkalmazzák az onlay fogászati betétet? Akkor, amikor a lyuk nagyobb kiterjedésű, és az egész rágófelületet be kell vele fedni. Ekkor a fog már olyan mértékben károsodott, hogy az inlay betétet nem lehet felhelyezni a felületre. Legtöbbször ilyen esetekben már a fogcsücsök is letört, károsodott, nem csupán a rágófelszín. Amikor gyökérkezelésre kerül sor egy fog esetében, akkor is onlay tömést alkalmazunk, hogy a későbbiekben a kezelt, tömött fog ne törjön le.

 Ez a tömésfajta átmenet a korona és az inlay betét között. Ebben az esetben nincs szükség ép fogak eltávolítására, mint a korona esetében.

Az onlay fogbetét rendkívül jól fed, precíz illesztés jellemzi, tartós és kopásálló. Ez a tömésfajta is a saját fogszínhez igazítható. Készülhet műanyagból, kerámiából és aranyból.

Használatával megóvjuk a fogat a további sérüléstől, illetve megfelelő stabilitást biztosítunk a rágás számára. Az eljárás nem különbözik az inlay betétek elkészítésétől. Ebben az esetben is lenyomatvétel készül a fogunkról és laboratóriumban készítik el a betétet. Majd az üregátalakítást követően beragasztják a szuvas fogba a betétet.

A fogtömés ára érdekel? Kattints ide, majd válaszd a fogmegtartó kezelések menüpontot!

A fognyaki tömés jelentősége

Érzékenyek fogaid? Feljebb húzódott az ínyed? Ezek bizony a fognyaki kopás tünetei lehetnek! Mi a teendő? Elsősorban az alapos és helyes fogmosás! Ám, ha a fogérzékenységet csökkentő fogkrém, és a helyes fogmosás sem használ – illetve a kopás már esztétikailag zavaró, vagy akár az ételmaradék is ott ragad – akkor a megoldás a fognyaki tömés!

Mit takar ez a tömés? Nem úgy készül, mint hagyományosabb társai! Még a fogat sem kell megfúrni hozzá! Azokat a fognyakakat, melyek nem szuvasak, befedik tömőanyaggal. Ezáltal megszűnik az érzékenység, és újra régi pompájában ragyoghatnak fogaid!

gyökértömés székesfehérvár
gyökértömés székesfehérvár

Mitől függ a fogtömés ára?

🦷Egyrészt attól, hogy sima tömésről vagy inlay tömésről beszélünk. Azaz a lyuk mérete is sokban befolyásolja a költségeket.

🦷Másrészt az anyagárak határozzák meg: kompozit vagy üvegkerámia.

🦷Harmadrészt pedig attól függ, hogy egy, kettő vagy három felszínű a kompozit fogtömés.

🦷Illetve a fognyaki tömés is külön árkategóriába tartozik.

Kattints ide, ha kíváncsi vagy pontos árainkra! Majd válaszd a fogmegtartó kezelések menüpontot!

FOGTÖMÉS SZÉKESFEHÉRVÁRON? LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

  Mikorra szeretnél időpontot?
  DélelőttDélután

  8000 Székesfehérvár Széchenyi u. 80.
  +36 70 600 1005
  idopont@najudent.hu