Cím: 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.,

szolgáltatásaink

Fogpótlás

A fogpótlásra általában több megoldás is létezik, és bár a döntés hosszú távra szól, a választás nem mindig egyszerű. Ebben segítünk Neked ezen az oldalon!

 

Fogorvosi rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a pácienseinket mindenre kiterjedően tájékoztassuk a fogpótlás lehetőségeiről úgy, hogy ezután a számára legoptimálisabb megoldást tudja kiválasztani.

Miért fontos a hiányzó fogak mielőbbi pótlása?

A fogpótlás nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem egészségügyi okokból is.

Ha egy fogunk hiányzik, akkor a szomszédos és a szemközti állcsontban elhelyezkedő fogak idővel elmozdulnak a hiány irányába. A foghiány helyén nem éri terhelés az állcsontot, ezért ott a csont idővel sorvadásnak indul, amely egy későbbi implantáció lehetőségét is megkérdőjelezi.    

A fogíny sorvadásával a szomszédos fogak fognyakai is szabaddá válnak, és fokozottan érzékenyek lesznek a hideg-meleg italokra, ételekre.
Az egyenetlen terhelés következtében megnő az állkapocs ízületi gyulladás kockázata is.

kisokos

Mi az a fogpótlás és milyen típusai vannak?

Egy vagy több hiányzó fog esetén fogpótlásra van szükség. Abban az esetben is, amikor nem áll fent foghiány, viszont a páciens foga sérült, vagy egy darabja hiányzik.

A fogpótlás lehet

 

 • fix, vagyis rögzített
  • korona vagy
  • híd,
 • kivehető
  • részleges vagy
  • teljes.

Rögzített fogpótlások

Fix, rögzített pótlás esetében nem kivehető pótlásról beszélünk. Egy vagy több fog is pótolható, de akár a teljes fogsor is helyreállítható.

gyökértömés székesfehérvár

Mi az a fogászati korona és milyen esetben használjuk?

Fogkoronát a nagymértékben sérült, letört vagy gyökérkezelt fogakra készítünk, ahol már jelentős foganyag hiány áll fenn és a fog töméssel vagy héjkerámiával már nem állítható helyre.

A fogászati korona gyakorlatilag egy esztétikailag teljesen természetes hatású, fog formájú „sapka”, mely az előzőleg lecsiszolt és előkészített fog megmaradt csonkjára illeszkedik. Élethű, hiszen ma már a meglévő fogakkal azonos színű fogászati koronák készíthetők.

Ritkábban, de használják a koronát esztétikai okokból is, például zománchibás vagy elszíneződött fogak helyreállítására, valamint fogak közötti rések eltüntetésére.

Egy darab implantátum esetén is korona kerül a beültetett műgyökérre.

Mennyibe kerül egy fogászati korona?

A fogászati korona aktuális árát megtalálhatod weboldalunkon a https://najudent.hu/araink/ menüpont alatt, a Fogpótlások fülre kattintva.

Mi az a híd fogpótlás és mikor alkalmazzuk?

A híd és a korona közt annyi a különbség, hogy korona egy fogra készül, a híd fogpótlás egy vagy több egymás melletti fog hiánya esetén alkalmazható. Ilyen esetben a foghiány melletti fogakat lecsiszoljuk, hogy pillérként funkcionáljanak, és ezekre rögzítjük a fogászati hidat. A természetes fogakon túl a fogászati híd rögzíthető implantátumokra is.

Mennyibe kerül egy híd fogpótlás?

Aktuális árainkat megtalálhatod weboldalunkon a https://najudent.hu/araink/ menüpont alatt, a Fogpótlások fülre kattintva.

gyökértömés székesfehérvár
gyökértömés székesfehérvár

Mi az a fogászati implantátum és mikor van rá szükség?

Fogimplantációnak a foggyökér mesterséges pótlását nevezzük. Ilyenkor az állkapocscsontba egy biokompatibilis- titánból vagy cirkóniumból készült- műgyökeret ültetünk, és a csontosodási idő után erre készítjük el a felépítményt.

Az implantátum azért a legoptimálisabb eljárás, mert segítségével a hiány területén elhelyezkedő csont terhelése egyenletes lesz, és elkerülhető a csontsorvadás.

Mennyibe kerül egy fogászati implantátum?

A fogászati implantátum aktuális árát megtalálhatod weboldalunkon a https://najudent.hu/araink/ menüpont alatt, a Fogpótlások fülre kattintva.

Implantátumokkal rögzített fogsor

Amennyiben a páciens egyetlen saját foggal sem rendelkezik, általában még mindig lehetőség van egy stabilabb, kényelmesebb és esztétikailag előnyösebb fogsor készítésére.

Teljes alsó vagy felső foghiány esetén, fogívenként 4 darab, azonnal terhelhető aktív implantátum beültetésével fixen rögzíthető a fogsor.

Ez a forradalmian új technológia visszaadja az eredeti fogak stabilitását és esztétikáját. Mindössze 3 nap alatt elkészíthető a rögzített fogsor.

Ha szeretnél többet megtudni róla, kattints ide!

Mennyibe kerül egy implantátumokkal rögzített fogsor?

Az implantátumokkal rögzített fogsor aktuális árát megtalálhatod weboldalunkon a https://najudent.hu/araink/ menüpont alatt, a Fogpótlások fülre kattintva.

gyökértömés székesfehérvár

Mit érdemes tudni a műfogsorról?

A műfogsor, más néven kivehető fogpótlás vagy protézis abban az esetben nyújt megoldást, ha a páciens fogainak jelentős része, vagy az összes foga hiányzik – ez többnyire idős korban fordul elő.

Ebben az esetben a cél az esztétikai és rágóképesség teljes helyreállítása.

A kivehető pótlásoknak két típusát különböztetjük meg: a részleges, valamint a teljes kivehető fogsort.

A páciens fogászati státusza, igényei és anyagai lehetőségei függvényében mindig személyre szabott megoldás javasolható. A kivehető pótlások kombinálhatók rögzített pótlásokkal (pl. híd), vagy implantátumokkal is.

Részleges kivehető fogpótlás

Abban az esetben, ha a páciensnek még van megmaradt foga, de azok nem alkalmasak egy híd vagy korona megtartására, akkor az elvesztett fogakat legegyszerűbben részleges kivehető fogpótlás készítésével pótolhatjuk.

A részleges kivehető pótlás a megmaradt fogakhoz kapcsolódik. A rögzítés történhet kapoccsal, amely az adott fogászati helyzettől függően beszéd vagy rágás közben látszódhat. De léteznek esztétikailag előnyösebb, nagyobb stabilitással bíró megoldások is, mint a rejtett elhorgonyzású (csúsztatós), teleszkópos vagy stéges fogpótlás.

Mennyibe kerül egy részleges kivehető fogpótlás?

A részleges kivehető pótlás aktuális árát megtalálhatod weboldalunkon a https://najudent.hu/araink/ menüpont alatt, a Fogpótlások fülre kattintva.

gyökértömés székesfehérvár
gyökértömés székesfehérvár

Teljes kivehető fogpótlás

Ha a páciens már egyetlen saját foggal sem rendelkezik, akkor a legegyszerűbben teljes kivehető fogpótlással állítható vissza az arc esztétikája, a beszéd-és a rágófunkció. Jóval olcsóbb, mint a fogak pótlásának egyéb fajtái, azonban viselése – különösen a megszokási időszakban- bizonyos kompromisszumokat követel.

A fogászati implantáció bizonyos esetekben lehetőséget nyújt a protézis elkerülésére, illetve sokat segíthet a protézis stabilizálásában.

Mennyibe kerül egy teljes kivehető fogpótlás?

A teljes kivehető fogpótlás aktuális árát megtalálhatod weboldalunkon a https://najudent.hu/araink/ menüpont alatt, a Fogpótlások fülre kattintva.

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

  Mikorra szeretnél időpontot?
  DélelőttDélután

  8000 Székesfehérvár Széchenyi u. 80.
  +36 70 600 1005
  idopont@najudent.hu