A fogszabályozást sohasem késő elkezdeni! Akár felnőtt korban is, bátran élhet ezzel a lehetőséggel a felnőttkori fogszabályozás keretén belül. A végeredményért pedig beszéljenek képeink és blogbejegyzésünk.

Bence, 21 éves férfi páciens

Az egyetemista Bencét rendkívüli módon zavarták torlódott fogai, melyek miatt nem mert bátran mosolyogni, ezért is kereste fel a rendelőnket.

Az első vizsgálaton kiderült, hogy a fogtorlódás mellett több egyéb probléma is fennáll: egy komoly mélyharapás, illetve a szemfogai is soron kívül álltak. Ráadásul Bence nagyon szűk alsó- és felső fogívekkel rendelkezett.

Amennyiben szükséges, a tökéletes eredmény érdekében a fogszabályozó kezelést dentálhigiénés kezeléssel is kombináljuk, így a fogszabályozó készülék felhelyezését ebben az esetben is egy alapos tisztítás előzte meg.

Bencének az eltérések alapján egy foghúzás nélküli kezelési tervet állítottunk össze H4-es önligírozó fogszabályozó készülékkel, amivel végül el is értük a kívánt eredményt.

Felnőttkori fogszabályozás H4-es önligírozó fogszabályozó készülékkel

H4-es önligírozó fogszabályozó készülék, olyan innovatív rögzített fogszabályozó, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy az esetek többségében a segítségével elkerülhető a „rettegett” foghúzás. Emellett alacsony súrlódású, gyengéd erőt kifejtő készülék, mely lerövidíti a kezelési időt, és csökkenti a fogszabályozással járó kellemetlenségeket- erről Bence maga is meggyőződhetett. A finoman lekerekített felszíne szintén növeli viselője komfortérzetét és megakadályozza a lepedék lerakódását a készülék felszínén, hogy még véletlenül se alakuljon ki fogszuvasodás.

Bence kezelése- 6 hetente beiktatott kontrolokkal-összesen 17 hónapon át tartott, ami ilyen nagy torlódás és komplex probléma esetén nagyon jó eredmény. Ez a korábbi, konzervatív kezelésekkel nemcsak jóval hosszadalmasabb lett volna, de együtt járt volna a foghúzással is.

Ahogy a képen is látszik, Bence nagyon elégedett az eredménnyel, és bármikor szívesen belevágna újra a felnőttkori fogszabályozásba.

A kezelés végén Bence fogait még egy alsó fix retanier-rel láttuk el (ezt a szemfogtól szemfogig ragasztjuk be a fogív nyelv felőli oldalára, hogy meggátolja, hogy a fogak visszatorlódását), valamint egy alsó-, felső éjszakai sínt, melyeket időnként kontrollálunk.

A végeredmény pedig magáért beszél!

Felnőttkori fogszabályozás Székesfehérváron!

Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be egy konzultációra!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/