A fogszabályozást sohasem késő elkezdeni! Akár felnőtt korban is, bátran élhet ezzel a lehetőséggel a felnőttkori fogszabályozás keretén belül, akár alapos dentálhigiániai kezeléssel kiegészítve. A végeredményért pedig beszéljenek képeink és blogbejegyzésünk.

 

Kinga, 39 éves hölgy páciens

Kingát régóta zavarták torlódott metszőfogai, de annyira tartott a fogszabályozástól, hogy egészen a harmincas évei végéig halogatta a kezelést. Akkor kereste fel rendelőnket, amikor elhatározta, hogy a 40. születésnapjáig végre rendbe hozatja fogait.

Kinga gyors és látványos eredményt szeretett volna, ezért mind a fogtorlódás, mind a középvonal eltérés rendezésére Pitts 21 önligírozó fogszabályozó készüléket javasoltunk számára.

 

A Pitts 21 rendszer igazi csúcstechnológiát képvisel a fogszabályozásban

A lényege, hogy a hagyományos rögzített készülékekkel szemben nem gumi vagy drótelemekkel rögzíti a fogakat összekötő ívet a bracketekben, hanem ún. passzív önzáró ( reteszként nyitható és zárható) bracketekkel és tubusokkal.

A korábbiaknál kisebb méretű bracketeknek és ultralágy íveknek köszönhetően jelentősen kisebb, finomabb erőkkel, fájdalommentesen, kevesebb feszítő érzéssel mozgatók a fogak.

A komfortosabb viselet mellett 5-6 hónappal csökken a kezelési idő is, és a végeredmény is esztétikusabb, pontosabb. Kinga könnyen és gyorsan meg is szokta a Pitts fogszabályozó készüléket, a 6 hetente beiktatott kontrollokon mosolyogva számolt be róla, mennyire elégedett vele.

 

Rögzített fogszabályozó és dentálhigiéniai kezelés

A rögzített fogszabályozó készülékek viselése mellett elengedhetetlen a tökéletes szájhigiénia, ám pont a fix készülékek azok, melyek megnehezítik a fogak és fogközök alapos tisztítását. Mivel Kinga ráadásul dohányzik is, elszíneződött fogai tisztításához egy nagyon alapos dentálhigiániai kezelésre volt szükség.

Ezért még a fogszabályozás ideje alatt (a fogszabályozó készülék átemeneti eltávolításával) elvégeztük a készülék alatti, fogkefével nem elérhető területek alapos tisztítását, a fogkövek eltávolítását, valamint az Air-Flow homokfúvásos fogtisztítást.

 

Airflow homokvúvásos fogtisztítás – alapos dentálhigiéniai kezelés

Az Airflow homokfúvós módszer hogy nagyon gyengéden, mégis rendkívül hatékonyan tisztítja meg a fogakat a felületi felrakódásoktól, elszíneződésektől, így tökéletesen eredményes a cigaretta okozta elszíneződések esetében is.

A magas nyomású szódabikarbóna, víz és levegő keveréke az elszíneződések mellett  eltűnteti az ultrahangos fogkőeltávolítás során esetlegesen a fogon maradó, szabad szemmel nem látható, apró fogkőszemcséket is, így a kezelés után Kinga is nemcsak fehérebbnek, de sokkal is simábbnak, tisztábbnak érezhette fogait.

 

Te is szeretnél a lehető leggyorsabban szép, szabályos mosolyt?

Szeretettel várunk rendelőnkben! Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be egy konzultációra!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/