Fogaink elvesztése óriási trauma, különösen, ha (viszonylag) fiatalon kell átélnünk. A korral járó fogvesztést is nehéz elfogadni, ám még fájdalmasabb, ha fogágybetegség miatt kell elbúcsúzni meglazult, mozgó – de akár teljesen ép – fogainktól.

A csontpótlás és az ezt követő implantátum beültetése nemcsak hosszadalmas, de mind anyagilag, mind fizikailag igen megterhelő lehet, emellett nem kevés műtéti kockázattal jár.

Akkor tényleg marad a protézis, mint egyetlen megoldás?

Nem feltétlenül!

Van, aki gyorsan meg tud barátkozni a hagyományos, kivehető műfogsorral, és gond nélkül használja, míg mások kellő türelem és szoktatási idő után sem tudják komfortosan viselni.

Gyakori panasz a lötyögő fogsor, a feltört, kisebesedett íny, a szájban való billegés, a megváltozott ízérzékelés, a kényelmetlenség, a rágási vagy hangképzési nehézségek.

Szerencsére ma már létezik egy forradalmian új módszer, mely optimális megoldást kínál számodra, akár teljes alsó és/vagy felső foghiány esetén is!

Az állcsontonként 4 db aktív, azonnal terhelhető implantátum fixen rögzíti a fogsort, 3 nap alatt visszaállítva a teljes fogívet.

Az eljárás egyik legnagyobb előnye, hogy még szegényes csontkínálat esetén sincs szükség a költséges és hosszadalmas csontpótlásra. Ezt úgy tudjuk elérni, az állkapocsba 17° és 30° fokban megdöntött implantátumokat helyezünk a csontozat legstabilabb részébe, ezek rögzítik majd a műfogsort.

Szükség esetén a csavarok pontos dőlésszöge és hossza változtatható, ezáltal az egyedi esetekhez tökéletesen igazodó implantátumokat készíthetünk el.

Milyen előnyökkel jár a rögzített fogpótlás?

  • A fixen rögzített műfogsor nem mozog a szájban evés vagy beszéd közben sem, és soha nem eshet ki. Nincs szükség ragasztásra, és éjszakára vagy a tisztításhoz sem kell kivenned őket.
  • A stabil rögzítésnek köszönhetően nincs kényelmetlenség, „idegen test” érzés a szájban, nincs hányinger, vagy feltört, kisebesedett íny.
  • A fedetlen szájpadlás lehetővé teszi a jóízű, akadálymentes étkezést.
  • Természetes hatású, megszűnteti az arc beesettségét, ezáltal fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.

Ha Te sem szeretnéd vállalni a műfogsorviseléssel járó lemondásokat, kérje időpontot egy állapotfelmérésre! A rögzített fogpótlás szakértőnk fogad és a vizsgálat végére minden információ a birtokodban lesz ahhoz, hogy megalapozottan dönthess. Prémium rögzített fogsor a csodálatos mosolyért!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/