A sikeres, magabiztos fellépéshez és jó megjelenéshez ma már hozzátartozik az ápolt, rendezett fogazat. Sajnos fogaink egészsége csak részben múlik a fogápolási szokásainkon, a genetika szerepe sem elhanyagolható, így előfordulhat, hogy a legalaposabb fogtisztítás mellett is elveszítjük fogainkat – akár már fiatalabb korban is. Ne felejdük, hogy a tartós foghiány nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi szempontból sem túl szerencsés. Szerencsére ma már tökéletesen élethű és esztétikus fogpótlások állnak rendelkezésünkre abban az esetben is, ha pótoltatnunk kell a foghiányt. A fogászati implantátumok mellett a legnagyobb áttörést az esztétikus, cirkónium-oxid fogpótlások, cirkon koronák megjelenése és térhódítása jelentette az elmúlt évtizedekben.

 

Miért tökéletes választás a cirkon korona?

Az eddig elterjedt hagyományos fémkerámia-koronák és hidak viszonylag olcsó és tartós megoldást jelentettek, ám mindezt az esztétika rovására: vagyis idővel elszíneződött, szürkéssé vált ínyszélt és a többi fogtól elütő, kevésbé élethű fogszínt eredményeztek.

Emellett a hagyományos fém-kerámia koronák előkészítése során a korona széle sokszor az íny alá került, folyamatos irritációt okozva, mely idővel gyakran ínygyulladáshoz, fogíny visszahúzódáshoz vezetett. A cirkon koronák esetében alkalmazott modern, vállas preparálás ezeket a hibákat küszöböli ki; az íny egészséges rózsaszínű marad, nem lesz gyulladt, nem kékül el.

A hagyományos, fémkerámia koronákkal és hidakkal szemben a cirkon koronáknak számos előnyük van! Az élethű, kimagaslóan esztétikus kivitelezés csak az egyik a sok közül!

 

Vegyük sorra a cirkon koronák előnyeit!

 

🦷Ultrapontosak

A tökéletes precizitású, számítógépes CAD/CAM-technológia segítségével kialakított mikron pontosságú ínyszéli zárás kiküszöböli a régi fémkerámia koronákra jellemző kékesszürke, elszíneződött ínyszélt. Segítenek elkerülni a fogínygyulladást, a fognyaki szuvasodást és megőrizni a fog, valamint az íny egészségét.

 

🦷Természetesek, élethűek

A cirkónium koronák és hidak magas fényáteresztő képessége nagyon hasonló a természetes fogakéhoz, és színük is szinte tökéletesen összehangolható az eredeti fogakéval, így maximálisan természetesnek tűnnek és harmonizálnak a többi foggal.

 

🦷Biokompatibilisek

Mivel nem allergizálnak, így akár fémallergiások is számára is javallott.

 

🦷Hosszú élettartamúak

A cirkonium vázak olyan erősek, hogy cirkonból hidak, körhidak is készíthetőek és természetesen a gyökérkezelés során meggyengült, törékennyé vált, elszürkült fogak védelmére, esztétikus helyreállítására is ideálisak.

 

Te is szívesen cserélnéd, esztétikusabb, modernebb cirkon koronára vagy hídra a régi fogpótlásaidat? Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be egy konzultációra!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/