Örömmel tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy – a miniszteri rendelet értelmében – május 4.-től megfelelő feltételek mellett újra teljes körű fogászati ellátást végezhetünk.

Bár rendelőnkben eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a higiéniás szabályok betartására, a koronavírus megjelenésével ezeken tovább szigorítottunk, illetve újakat vezettünk be, hogy eleget tehessünk a szigorú járványügyi higiéniás protokolloknak.

 

Miért járnak a fogászati beavatkozások fokozott kockázattal?

 

A fogászati ellátás magas rizikójú terület, hiszen a közeli kommunikáció, valamint a beavatkozásokkal együtt járó nyál és vér potenciális veszélyforrás lehet.

Emellett azt is tudjuk, hogy a COVID-19 vírus a levegőben is terjed, és ott még hosszú órákig élet-és fertőzőképes maradhat.

A fogászati fúrók vagy ultrahangos fogkőleszedők a vízhűtéses technológia következtében aeroszolt képeznek, és a levegőben lebegő, kórokozókkal teli apró vízcseppek jelentős fertőzésveszéllyel járnak a rendelőben dolgozó orvosokra, asszisztensekre, és betegekre nézve egyaránt.

Most, hogy a járvány gyakorlatilag lecsengőben van, a veszély még mindig fennáll, ezért minden kezelésünk továbbra is speciális védőfelszerelésben és a lehető legmagasabb higiéniai körülmények között zajlik.

A kezelőket orvosaink felváltva használják, minden páciens után fertőtlenítve, szellőztetve a kezelőhelyiséget.

 

Fogászati higiéniás protokoll a koronavírus-járvány ideje alatt:

 

 • Először is kérjük, hogy mindenképp jelentkezzen be telefonon, emailben vagy a weboldalon keresztül!☎+36 70 600 1005
  📧 idopont@najudent.hu
  https://najudent.hu/kapcsolat/
 • Rendelőnket kizárólag egészséges páciensek látogathatják. Láz, fáradékonyság, elesettség, száraz köhögés, orrfolyás, bármely egyéb, akár enyhe légúti tünet megjelenése esetén kérjük, hogy halassza el a kezelését!
 • A váróban csak korlátozott számú páciens tartózkodhat, ezért kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben érkezzen kísérővel (gyermekek, idősek, gyámság alatt állók).
  Idő előtti érkezés esetén a rendelő előtti teraszon lehet várakozni.
 • A váróba lépéskor kollegáink megmérik testhőmérsékletét, és megkérik egy anamnézis lap kitöltésére, amennyiben COVID-19 fertőzés gyanúja lép fel, sajnos nem áll módunkban Önt kezelni. Ilyen esetekben csak negatív COVID PCR teszt birtokában kezdhetjük meg a kezelését.
 • A kezelés megkezdése előtt, illetve a kezelés után szükség van egy alapos szájfertőtlenítésre is.
 • Kérjük, hogy a fogmosást még otthon intézze el.
 • A váróban a maszk viselése kötelező.

 

Köszönjük az együttműködését és a türelmét!