A kávé, a tea, a vörösbor, de akár a ketchup vagy a bogyós gyümölcsök is zavaróan elszínezhetik fogainkat. Kár lenne mindezt száműzni az étlapunkról, hiszen a foltok – ha nem is házilag  – de könnyedén eltüntethetők. Az AirFlow homokfúvásos fogtisztító technológia segítségével nemcsak ínyünket tarthatjuk egészségesen és fogkőtől mentesen, de gyengéden és hatékonyan megtisztítja a fogainkat az elszíneződésektől is.

 

Mi a baj a fogkővel?

A fogkő nem csupán a ragyogó fehér fogak övezte mosolynak áll útjában, de sokszor az egészséges, üde leheletnek is. Mivel kitűnő táptalajt nyújt a baktériumoknak, ezért a kellemetlen leheletért leggyakrabban bizony a fogkő a felelős. Ráadásul a lerakódott fogkő folyamatosan terjed és irritálja a fogínyt, ami fogínygyulladáshoz, ínyvérzéshez, idővel pedig fogágybetegséghez is vezet. Milyen egyéb tényezők befolyásolják leheletünket? Olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket!

 

Mitől és hol alakul ki a fogkő?

A nehezen elérhető helyeken a leggondosabb fogápolás mellett is kialakulhat fogkő. A napi étkezések után ugyanis a szánkban és a fogaink közt mindig marad valamennyi ételmaradék, mely a nyállal keveredve vékony lepedéket, ún. dentális plakkot képez a fogakon és a fogpótlásokon. A plakk a nyálból kioldódó ásványi anyagok hatására elmeszesedik, és fogkővé alakul át. A fogkő érdes felszínén még könnyebben megtapad a lepedék, ami további fogkőképződéshez vezet. Épp ezért a fogkő eltávolítás, és az azt követő fogfelszín polírozás nem csak esztétikai célt szolgál a csillogó fogak eléréséhez, hanem nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben a fogkő ne tapadjon meg a fog felszínén.

A fogkő fehéres-sárgás színével már önmagában sem túl esztétikus látvány, ám bizonyos ételek és italok (tea, kávé, dohány) barnává, szürkévé vagy akár feketévé színezhetik. A fogkő bárhol megjelenhet, leggyakrabban mégis az alsó metszőfogak belső oldalán, illetve a felső őrlőfogak külső felszínén jelentkezik, mivel ezeken a területeken jelentős a nyáltermelés.  Ha nem találunk fogkövet a fogainkon, az még nem jelenti azt, hogy nincsenek; megbújhatnak az íny alatt is, ahol még veszélyesebbek, hisz a fogínygyulladás elsődleges kiváltói.

 

Hogyan távolítható el a fogkő?

Bár az interneten keringenek „garantált házi praktikák”, a fogkövet otthoni módszerekkel eltüntetni nem lehet. Ne is kísérletezzünk ilyesmivel, mert megsérthetjük az ínyt vagy maradandó kárt tehetünk a fogzománcban.

A már kialakult fogkő olyan erősen tapad a fogak felszínéhez, illetve az íny alá, hogy hatásosan és biztonságosan csak rendelői körülmények között távolítható el.

 

Miért jobb az Airflow homokfúvásos fogkőeltávolítás?

Az Airflow egy speciális fogtisztítási eljárás, amely gyengéd és kíméletes a fogakkal és az ínnyel, mégis rendkívül hatékony a  fogkő és a kialakult elszíneződések megszüntetésében. A készülék nagy nyomással működik és a kezelés során finom szemcséjű szódabikarbóna, víz és levegő keverékét juttatja viszonylag nagy erővel a fogakra, eltávolítva ezzel a fogkövet és a nem kívánt elszíneződések nyomait.

A súrlódás következtében a nehezen elérhető helyekről, barázdákból, fogközökből is sokkal nagyobb hatékonysággal és alapossággal, szinte 100%-ban távolítja el a fogkövet és a megtapadt lepedéket, mint a hagyományos technológiák. A tükör sima fogfelületnek köszönhetően sokkal lassabban, nehezebben alakul ki a további lepedék, mivel a szennyeződés egyszerűen nem tud megtapadni a sima fogfelszínen.

 

Hogyan zajlik az Airflow kezelés?

A kezelés első lépése egy professzionális fogkőeltávolítás, ezt követi a homokfúvás, végül egy polírózópaszta segítségével tükörsimává és csillogóvá varázsoljuk a fogfelszínt.A fájdalommentes kezelés után a páciensek is világosabbnak látják, valamint tisztábbnak és simábbnak érzik fogaikat.

Az Airflow olyan hatékonyan távolítja el a különböző ételek, italok, akár cigaretta okozta elszíneződéseket, hogy a segítségével gyakran a kémiai fogfehérítés is elkerülhető.

 

Biztonságos-e az Airflow technológia?

Az Airflow kezelés nem sérti a fogzománcot, nincs semmilyen egészségkárosító káros hatása. Mivel csak nagy nyomású víz, levegő és a biokompatibilis szódabikarbóna elegyét juttatjuk a fogakra, az nem károsítja sem a fogakat, sem a fogínyt, és lenyelve sem okozhat prpblémát.

 

Szeretnél te is gyönyörű, ragyogó nyári mosolyt?

Szeretettel várunk rendelőnkben!

Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be egy konzultációra!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/