A fogászati implantátumok segítségével idősebb korban is visszakaphatjuk a jóízű étkezés és önfeledt nevetés élményét és rég elvesztett önbizalmunkat!

 

 

Fogászati implantátum

A fogpótlás legkorszerűbb és legkomfortosabb módja a fogászati implantátum beültetése, hiszen az implantátumokra készített fogpótlások anatómiailag megegyeznek a valódi fogakkal, élethűek, kényelmesek és természetesek.

Megfelelő csontkínálat esetén az implantátumok stabil alapot biztosítanak a teljes fogív helyreállításához és akár élethosszig tartó megoldást biztosítanak.

Mivel a fogászati ​​implantátumokat közvetlenül az állcsontba helyezik, műfoggyökérként működve stimulálják a csontot, és megakadályozzák a csontvesztés előrehaladását, valamint visszaállítják a normál rágófunkciót.

 

Az implantátumok hátránya

 

Amennyiben egyetlen megtartható fogunk se marad, állcsontonként általában 6-8 implantátumra van szükség, melyre már stabilan rögzíthető a 12-14 fogból álló körhid.

Ez tartós, kényelmes és tökéletesen élethű megoldást jelent, biztosítva a természetes fogakkal azonos érzetet és rágófunkciót, ám anyagilag megterhelő kiadás lehet.

Emellett sokéves fogatlanság esetén számolnunk kell azzal is, hogy nem áll rendelkezésre az implantációhoz elegendő minőségű és mennyiségű csont.

Fogvesztés után az állcsontok sorvadása természetes élettani folyamat, mivel a csont terhelés hiányában elveszti eredeti funkcióját.

Ilyen esetben az implantáció előtt csontpótlást kell végezni, amely hosszadalmasabb, anyagilag és fizikailag is megterhelőbb műtéti beavatkozást jelent.

A csontpótlás, a csontképződés, majd az implantáció és az azt követő becsontosodási idő miatt akár másfél évet is várnunk kell, mire eljutunk a kezeléssorozat végéig. Érthető, hogy minél idősebbek vagyunk, ehhez egyre kevésbé lesz türelmünk.

 

Speciális implantátumokkal rögzített fogpótlás

 

Amennyiben a csontpótlással kombinált implantációnál gyorsabb és költséghatékonyabb megoldást keresünk, van egy innovatív módszer, mely optimális megoldást kínál számunkra, akár teljes alsó és/vagy felső foghiány esetén is – 3 nap alatt visszaállítva a teljes fogívet!

A módszer lényege, hogy állcsontok legstabilabb részébe 17° és 30° fokban megdöntött implantátumokat helyezünk, melyek a műfogsort rögzítik.

Az állcsontonként 4 db azonnal terhelhető aktív implantátum 12db fogat pótol, a felső és/vagy alsó fogíven és stabilan rögzíti a fogsort.

Az eljárás még szegényes csontkínálat esetén is kivitelezhető, ezért nincs szükség csontpótlásra sem!

Szükség esetén a csavarok pontos dőlésszöge és hossza változtatható, ezáltal az egyedi esetekhez tökéletesen igazodó implantátumokat készíthetünk el.

 

A rögzített fogpótlás előnyei

 

A fixen rögzített műfogsort nem kell és nem is lehet kivenni, stabilan rögzül, és nem mozog a szájban evés vagy beszéd közben sem.

A fix rögzítésnek köszönhetően nem okoz semmiféle irritációt az ínyen, „idegen test” vagy diszkomfort érzést a szájban. Biztosítja a normál rágóerőt és harapást, a fedetlen szájpadlás pedig lehetővé teszi a jóízű, akadálymentes étkezést.

Természetes hatású, megszünteti az arc beesettségét, ezáltal fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.

Nem kell hetekig, hónapokig fog nélkül maradnunk! A műtétet követő 3. nap már egy ideiglenes, de stabilan rögzített fogpótlással távozhatunk a rendelőből, melyet végig használhatunk a gyógyulási idő alatt.

Mivel állcsontonként csak 4 implantátum beültetésére van szükség, lényegesen gyorsabb és költséghatékonyabb, mint a csontpótlással kombinált hagyományos implantológiai eljárások.

A fogpótlásra 3 év, a beültetett implantátumokra pedig gyártói garanciát vállalunk, azaz, hogy kiesés esetén a gyártó díjmentesen cseréli őket.

 

Szeretettel várunk rendelőnkben!

Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/