A statisztikák szerint az emberek 74%-a úgy gondolja, hogy egy előnytelen mosoly hátrányosan befolyásolja a sikeres fellépést.

Te is úgy érzed, van mit javítani a mosolyodon, hogy még magabiztosabb lehess?

Lássuk, mi lehet az, és hogy tudunk segíteni benne!

 

Kisebb-nagyobb esztétikai hibák

 Előfordulhat, hogy fogaid épek és egészségesek, mégis elégedetlen vagy velük előnytelen formájuk, méretük, színük miatt.

Ha szabályos fogakat szeretnél fogszabályozás nélkül-sok esetben már erre is van megoldás – például a porcelán héjak segítségével.

A hajszálvékony porcelánhéjak minimális foganyag eltávolításával tökéletesen eltüntetik a mosolyzónában található frontfogak esztétikai problémáit és kíméletesen, mégis rendkívül látványosan varázsolják szabályossá és tökéletesen esztétikussá mosolyodat.

Színük és fényáteresztő képességük révén a megtévesztésig hasonlítanak a természetes fogakéhoz, ezáltal tökéletesen harmonizálnak a környező fogakkal

 

Milyen esetben ajánlottak a porcelánhéjak?

  • Tág fogközök (pl. túl nagy rés a felső metszőfogak fogak között)
  • Torlódott fogak
  • Kopott, letöredezett vagy sérült fogak
  • Elszíneződött fogzománc, vagy foltos fogak
  • Gyökérkezelés következtében elszürkült fog
  • Kedvezőtlen formájú vagy tengelyállású fogak (pl. görbe vagy ferde állású fogak)

 

Milyen esetben ajánlottak a fémmentes koronák?

Az önfeledt mosolyt egy régi, előnytelenné vált fogpótlás is tönkre teheti; például egy hagyományos fémkerámia korona, amelynek szélén idővel megjelenhet a szürke fémszegély és az ínyünket is lilásra színezheti.

Ilyen esetben érdemes régi koronáinkat esztétikus, fémmentes cirkónium-oxid koronára cserélni, mely kiküszöböli a hagyományos fémkerámia-koronák hibáit és tökéletesen élethű, esztétikus fogpótlást, valamint egészséges, rózsaszín fogínyt eredményez.

A cirkónium koronák magas fényáteresztő képességüknek köszönhetően a megszólalásig hasonlítanak a természetes fogakhoz színéhez, és színükben, formájukban egyaránt tökéletesen passzolnak a szomszédos fogakkal.

A cirkónium szilárdsága ötször erősebb, mint a porceláné, ezáltal jóval erősebb, ellenállóbb, kevésbé reped és törik- akár évtizedekre is megoldást nyújthat.

Egyes kutatások szerint a cirkónium-oxid koronák annyival kopásállóbbak, hogy még a bruxizmusból (éjszakai fogcsikorgatásból) eredő óriási erőknek is jobban ellenállnak, mint hagyományos fém-kerámia, valamint porcelán koronák.

 

A hagyományos fém-kerámia koronák nagy hátránya, hogy a korona széle sokszor az íny alá kerül, állandó irritációt okozva, mely idővel ínygyulladáshoz, fogíny visszahúzódáshoz vezethet. A cirkon koronák esetében alkalmazott modernebb előkészítési technológia (vállas preparálás) ezt is kiküszöböli: az íny tartósan egészséges és rózsaszínű marad.

A cirkónium vázak olyan erősek, hogy hidak, körhidak készítésére is kiválóan alkalmasak, emellett a gyökérkezelés során törékennyé vált, illetve csapos felépítésű fogak rekonstruálására, megerősítéséhez is tökéletesek.

Emellett a cirkónium teljesen biokompatibilis, szövetbarát anyag, ezáltal akár fémallergiások nyugodtan viselhetik.

 

Foghiány helyére implantátum!

A tartós foghiány nemcsak esztétikailag hátrányos, de egész szervezetünkre nézve komoly következményekkel jár, ezért ha elveszítjük egy fogunkat érdemes mielőbb pótoltatnunk- lehetőség szerint fogbeültetéssel.

Bár a fogászati híd költségkímélőbb és egyszerűbbnek tűnő megoldást nyújthat, tény, hogy az implantátum számos vitathatatlan előnye mellett egy életre szóló „befektetés” lehet.

A fogászati implantátumok sokkal természetesebbek, élethűbbek, esztétikailag szinte tökéletesen megegyeznek a saját fogakkal.

Nagy előnyük, hogy nem szükséges lecsiszolni a szomszédos ép fogakat és olyan esetben is alkalmazhatók, amikor a híd nem kivitelezhető (pl. sorvégi hiány).

Az implantátumokon rögzülő koronák és hidak anatómiailag megegyeznek a természetes fogakkal, ezáltal biztosítják a normál rágófunkciót és kényelemet.

Az implantátumok a rágóerőt a csontra közvetítik, így a folyamatos terhelés megakadályozza a csont leépülését, arcunk nem válik beesetté, idősebbé, nem jelennek meg rajta korai ráncok.

Az implantátumok tartósabbak, mint a hidak, akár életünk végéig szolgálhatnak minket.

Egy implantátumra készített fémmentes cirkónium korona tökéletesen illeszkedik a foghiány helyére, színe és formája azonos a környező fogakéval, így rajtunk és a fogorvosunkon kívül senki nem fogja tudni, hogy melyik fog az implantátum!

 

Szeretettel várunk rendelőnkben!

Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/