Szabálytalan fogak

Tág, hézagos fogközök, torlódott, előredőlő fogak, szabálytalan fogsor- fogszabályozással ma már mindez rendezhető.

A „fémes mosoly” már sem tinédzserkorban, sem felnőttként nem ciki, sokkal inkább az igényesség jele.

Ha megvan bennünk az igény és a vágy az egészséges, szép, rendezett fogsorra, akkor csupán némi elszántság és fegyelem szükséges hozzá, hogy belevágjunk, és a számunkra legoptimálisabb fogszabályozó készülékkel végigcsináljuk a kezelést- akárhány évesek is vagyunk.

 

Melyik a legjobb fogszabályzó készülék?

A kérdésre sajnos nincs egyértelmű válasz; egy fogszabályzó készülék kiválasztása számos tényező figyelembevételével történik: fontos a páciens életkora, életmódja, a rendellenesség típusa és mértéke, és az anyagi lehetőségei is.

Az első személyes konzultáció alatt a képalkotó és egyéb vizsgálatok mellett mindezt részletesen átbeszéljük, és ez alapján hozunk egy közös, megalapozott döntést a legmegfelelőbb fogszabályzási technikáról és fogszabályzó készülékről.

 

Gyorsabb, pontosabb fogszabályozás

Rögzített fogszabályzó készülék esetén, pácienseink számára általában az innovatív önligírozó fogszabályozó készülékeket javasoljuk, mivel számos érv szól mellettük.

Az aktív önzáró bracketekkel készült önligírozó fogszabályozó készüléknél az íveket összekötő precíz zárszerkezet gyorsabb és hatékonyabb fogmozgatást tesz lehetővé, így nem csupán tökéletes eredményt ad, de akár felére csökkentheti a kezelési időt.

A záras szerkezetnek köszönhetően gyorsabb az ívcsere, ami kevesebb és rövidebb ideig tartó rendelői megjelenést kíván.

Az önligírozó fogszabályzó készülék kevesebb és kisebb méretű fém alkatrészt tartalmaz, ami kevésbé irritálja a nyálkahártyát és az ajkakat.

A lágy erőkkel történő fogszabályozás a hagyományoshoz képest kisebb, minimális fájdalommal és kellemetlenséggel jár, egyszerűbb a tisztítás és szájápolás, ráadásul a legtöbb esetben elkerülhető vele a foghúzás is.

 

Esztétikus fogszabályzás

Ha kiemelten fontos számunkra az esztétikus megjelenés, a fogszabályzó készüléket választhatjuk esztétikus porcelán brackettekkel (tappancsokkal) is!

A porcelán bracketek átlátszó színük miatt kevésbé feltűnőek, és fémérzékenyek is viselhetik őket, ugyanakkor sérülékenyebbek, törékenyebbek, emellett könnyebben elszíneződnek (kávé, kóla, dohányzás, színező ételek).

A fém és esztétikus (porcelán) bracketek kombinálhatók is egymással (pl. első fogakra a mosolyzónában esztétikus, hátsó fogakra fém).

 

 Láthatatlan fogszabályozó készülék

Vannak, akik különböző okokból kifolyólag (pl. aktív sport, nyilvános szereplés stb.) zavarónak érzik a hagyományos fogszabályzó készülékeket és diszkrétebb, kevésbé feltűnő megoldást keresnek.

Számukra kínál esztétikus és praktikus megoldást az Aligner típusú, átlátszó sínekből álló láthatatlan fogszabályzó készülék: a HappySmile láthatatlan fogszabályozó rendszer, mely diszkrét, szinte észrevehetetlen és kényelmes viseletet biztosít. A sín szükség esetén bármikor kivehető, ám legalább napi 22 órában folyamatosan viselni kell.

A 3D technológiával készült, hajszálvékony, biokompatibilis sínek egyedileg – a páciens fogsorára tervezve készülnek-, és két hetente kell cserélni őket.

Kényelmes, biokompatibilis anyaguknak és technológiájuknak köszönhetően lépésről lépésre, kíméletesen mozgatják fogainkat a kívánt helyzetükbe, így nem kell számolnunk a hagyományos fogszabályozó készülékeknél tapasztalható drasztikusabb, kellemetlenebb erőshatásokkal, fájdalommal, feszítő érzéssel, fogíny és nyálkahártyairritációval.

A HappySmile rendszer jelentősen lerövidíti a kezelési időt is, és segítségével akár feleannyi idő alatt érhető el a tökéletes végeredmény, mint más, hagyományos fogszabályozó készülékekkel.

A kivehető sínnek köszönhetően a fogmosás és az étkezés is egyszerűen, a megszokott módon történik, így a fogszuvasodás veszélye is sokkal kevésbé fenyeget.

 

Szeretettel várunk rendelőnkben!

Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

☎ +36 70 600 1005
📧 idopont@najudent.hu
➴ 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 80.
➣ https://najudent.hu/kapcsolat/